Potpora predsjednici

biserka kelisNa sjednici Skupštine Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, održanoj 25. ožujka, glavna tema bili su izvještaj o radu i financijsko izvješće za 2009. godinu, koje je, nakon što su ih prihvatili Nadzorni i Upravni odbor, predsjednica Udruženja Biserka Keliš podnijela članovima Skupštine.

    Konstatirano je da je broj obrta krajem prošle godine u odnosu na 2008. bio za 6 posto manji, odnosno da je zatvoreno 97 obrta, a iznesen je i zabrinjavajući podatak da su u samo prva dva mjeseca ove godine zatvorena još 34 obrta. S obzirom na tešku gospodarsku situaciju, daljnja očekivanja nisu ohrabrujuća. Najveći pad registriran je u proizvodnim (15 posto) i građevinskim obrtima (10 posto), što izaziva dodatnu zabrinutost.

    Tom je prilikom rečeno da su sva tijela, cehovi i sekcije bili vrlo aktivni, ovisno o potrebama pojedinih djelatnosti, a posebno je naglašena vrlo dobra suradnja s Gradom Varaždinom, zahvaljujući kojoj je ishođen niz pogodnosti za obrtnike, od smanjenja spomeničke rente do povoljnih kreditnih linija i besplatnog informatičkog obrazovanja.

    Prilikom podnošenja financijskog izvješća predsjednica Keliš informirala je članove Skupštine da je proračun u prihodovnom dijelu ostvaren u 85-postotnom iznosu od planiranog, odnosno u iznosu od 1,256.953 kune, uglavnom zbog smanjene naplate komorskog doprinosa (10 posto) i neostvarenih prihoda od najamnine. Tek je u studenom iznajmljen prostor u kojem je prije bila OŠK zadruga, za kojom je ostao nenaplaćeni dug od pedeset tisuća kuna.

    No dobrim i savjesnim gospodarenjem ostvareni su rashodi na razini od samo 70 posto od planiranih, odnosno 1,034.289 kuna, pa je u 2009. godini ostvaren ukupan višak prihoda od 222.666 kuna, naglašeno je na Skupštini.

    Nakon kraće rasprave članovi Skupštine jednoglasno su odlučili prihvatiti izvješće o radu i financijsko izvješće za 2009. godinu, naglasivši da je to dostojna potvrda predsjednici i članovima Upravnog odbora da svoj posao obavljaju pošteno i kvalitetno.  

     Raspravljalo se i o temama koje su već neko vrijeme Udruženju nametnute od strane viših distanci iz komorskog sustava, pa je Skupština slijedom određenih zaključaka opozvala neke svoje članove iz Skupštine POK-a, i to Ljiljanu Čulek jer više nije članica UHOV-a, te Vladimira Habeka, Dubravka Crkvenčića i Vladimira Kaniškog zbog zaključka da ne zastupaju kvalitetno interese svog udruženja u Područnoj obrtničkoj komori. Na njihova su mjesta tajnim glasovanjem izabrani Ivan Hohnjec, Miroslav Friščić, Ksenija Fiket-Plavec i Biserka Keliš.

    Na kraju su članovi Skupštine predsjednici Biserki Keliš dali punu potporu u rješavanju aktualne problematike, kao i njezinim nastojanjima da ishodi što bolje uvjete poslovanja u svim segmentima koji su u ovoj kriznoj situaciji dostupni.(ri)

Tekst prenosimo iz tjednika „Varaždinske vijesti“ broj 3405 od 6. travnja 2010. godine

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”