Visoko učilište ALGEBRA novi partner u projektu Zajednička nabava – HOK ZNA

Temeljem Sporazuma Hrvatske obrtničke komore (HOK) s Visokim učilištem Algebra, koji su 6. srpnja u Zagrebu potpisali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i dekan Visokog učilišta Algebra mr. sc. Mislav Balković, osigurava se ostvarivanje prava na popust pri upisu studijskih programa Visokog učilišta Algebra za članove Hrvatske obrtničke komore na području cijele Hrvatske.

Članovima HOK-a i zaposlenicima, kao i članovima njihovih obitelji, Visoko učilište Algebra osigurava 5% popusta na svoje preddiplomske i diplomske studijske programe. Riječ je o tri preddiplomska stručna studija: studij Primijenjenog računarstva, studij Multimedijskog računarstva, studij Digitalnog marketinga te dva specijalistička diplomska stručna studija: studij Primijenjenog računarstva i studij Digitalnog marketinga. Popust se obračunava na punu cijenu studija koja ovisi o načinu plaćanja koji korisnik odabere.

„Ovaj sporazum omogućava našim kolegicama i kolegama da ulažu u svoje znanje, a bez znanja ne možemo zadržati svoje pozicije u Hrvatskoj ni u EU. Projekt HOK ZNA prilika je da HOK i Algebra zajedno promoviraju znanje i nove mogućnosti uz čiju pomoć će obrtnici postati konkurentniji.“, istaknuo je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

„Kao institucija koja je 18 godina na tržištu, vjerujemo u stručna, odnosno aplikativna znanja, orijentirani smo na nove tehnologije. Sporazum s Hrvatskom obrtničkom komorom omogućava lakšu mogućnost uključivanja studenata u kvalitetne programe, kao što je, primjerice, digitalni marketing te programi u IT-u, a time i bolju poziciju na tržištu.“, kazao je dekan Visokog učilišta Algebra Mislav Balković.  

Visoko učilište Algebra (www.algebra.digital, www.racunarstvo.hr, www.multimedija.hr i www.digitalni.marketing) stručna je visokoškolska obrazovna institucija, osnovana od strane Algebre, početkom 2006. godine. Nakon izdavanja dopusnice za rad Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Visoko učilište ove godine upisuje osmu generaciju brucoša – budućih inženjera računarstva, inženjera multimedije i stručnih specijalista za digitalni marketing.

Prema nalazima reakreditacija koje u Hrvatskoj provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Visoko učilište Algebra provodi najbolje ocijenjene stručne studije u Republici Hrvatskoj po kriterijima sustava osiguranja kvalitete. Visoko učilište Algebra primljeno je u nekoliko eminentnih akademskih inicijativa tvrtki kao što su IBM, Oracle, Microsoft, Sun, Cisco, EMC, Google.

Novi projekt Hrvatske obrtničke komore Zajednička nabava – HOK ZNA nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje te poticajno poduzetničko okruženje, osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, s kojima Hrvatska obrtnička komora potpiše sporazume o suradnji. Namjera je u projekt HOK ZNA uključiti partnere iz raznih gospodarskih sektora, bitne članstvu HOK-a u svakodnevnom poslovanju.

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

On – line predaja zahtjeva moguća od 23.03.2020.g. Predaja zahtjeva (COVID – 19)

OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”